Μάρμαρα

Από άποψη πετρογραφικού χαρακτήρα, καθαρότητας, συνεκτικότητας, αντοχής στην θραύση και την τριβή, το «ΛΕΥΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ» είναι εφάμιλλο της Αρχαίας Πεντελικής πέτρας και ένα από τα καλύτερα ελληνικά μάρμαρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΓΜΕ το «Λευκό Βέροιας» έχει τον μικρότερο συντελεστή απορροφητικότητας – εμποτισμού, πολύ μεγάλη αντοχή σε θλίψη και σε εφελκυσμό, εξαιρετική αντοχή σε φθορές από τριβή. Οι ιδιότητες αυτές συνδυασμένες με το ειδικό βάρος και την άριστη αισθητική του εμφάνιση, καθιστούν το μάρμαρο της «Βεργίνας ΕΠΕ» ιδανικό για εφαρμογές στην αρχιτεκτονική, την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το design επίπλων και αντικειμένων τέχνης, κατάλληλο για κάθε εξωτερική ή εσωτερική χρήση που απαιτεί υλικό γεμάτο ομορφιά, ζωντάνια και αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Ορυκτολογική σύσταση: Ασβεστίτης: 98% Δολομίτης: 1% Χαλαζίας: 1% Φαινόμενο ειδικό βάρος: 2720 Kg/m3 Συντελεστής απορροφητικότητας: 0,02 Wf % Αντοχή σε θλίψη: 990 Kg/cm2 Αντοχή σε εφελκυσμό και κάμψη: 207 Kg/cm2 Αντοχή σε φθορά από τριβή: 6,94 mm

Πέτρες

Η πέτρα της Χίου (Ξυλόπετρα) με απεριόριστους συνδυασμούς και με τις εναλλαγές που δημιουργεί στους χρωματισμούς της, ντύνει με σεβασμό κάθε χώρο και δίνει την αίσθηση ξεκούρασης και θαλπωρής. Εξασφαλίζει απεριόριστους συνδυασμούς και δένει άψογα το μοντέρνο, το ρουστίκ ή το κλασσικό στυλ.

Είναι ιδανική για διακοσμητικές δημιουργίες γιατί συνδυάζεται άριστα με υλικό όπως ξύλο, μέταλλο, κεραμικά κ.α.

Η πέτρα μας επίσης προσφέρει παραδοσιακή αρχοντιά και μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Προσδίδει ζεστασιά στο χώρο, ικανοποιώντας κάθε αισθητική απαίτηση γιατί η κλασσική ομορφιά της έρχεται σε πλήρη αρμονία με κάθε στυλ, από το παραδοσιακό έως τις μοντέρνες κατασκευές της αρχιτεκτονικής τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.

Τα μέλη της εταιρείας μας σας διαβεβαιώνουν για την αναμφισβήτητη υπεροχή της πέτρας μας σε αντοχή, την φυσική της ομορφιά, τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς της, την πολυτέλεια που προσδίδει σε κάθε χώρο και το μεγάλο πλεονέκτημά της να «δένει» αισθητικά με όλα τα υλικά που είναι στοιχεία που εκτιμώνται όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και τον απλό κόσμο που παρεμβαίνει πλέον αποφασιστικά στην επιλογή των υλικών για την ανοικοδόμηση της κατοικίας του!!